Tarieven Spot4kids 2024

Bereken de kosten
Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, werken we met een Rekenmodule  zodat u kunt kijken welk opvang-pakket voor u het meest voordelig is. Als u de Rekenmodule invult, ziet u ook de tarieven en de verschillende pakketten die u kunt kiezen.

Bedragen kinderopvangtoeslag 2024
Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Er geldt ook een maximumuurtarief. U kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen.

Uurtarief instelling kinderopvang
De overheid geeft een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang tot een maximaal te vergoeden uurtarief. Wat het maximum is, hangt af van de soort opvang. Zo is de maximum uurprijs voor de dagopvang (€ 10,25) hoger dan de maximum uurprijs voor de buitenschoolse opvang (€ 9,12). De kinderopvang is vrij om een uurtarief vast te stellen. Voor de kosten boven de maximum uurprijs krijgt u geen kinderopvangtoeslag.

Tegemoetkoming kosten kinderopvang
De overheid betaalt een percentage van de kosten van kinderopvang. De hoogte van deze tegemoetkoming (kinderopvangtoeslag) hangt af van uw inkomen. Het aantal uren dat u vergoed krijgt, hangt af van het aantal maanden waarin u of uw partner betaalde arbeid hebben verricht. Daarbij wordt uitgegaan van het aantal gewerkte maanden van de minst werkende ouder. Per kalendermaand waarin u of uw partner hebben gewerkt, kunt u maximaal aanspraak maken op 230 uur kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslagtabel 2024
Klik op deze link om te bekijken hoeveel procent van de kosten voor het aantal uren dat u bij de kinderopvang opneemt vergoed krijgt. Daarbij geldt een maximumtarief per uur en een maximum aantal uren dat u vergoed kunt krijgen.

Gemeente Lopik
Heeft u een laag inkomen en kunt u de eigen bijdrage niet betalen dan komt u mogelijk in aanmerking voor het kindpakket – Lopik. Meer informatie over deze en andere extra’s bij een laag inkomen vindt u op www.wil-lekstroom.nl. Ook kunt u contact opnemen met het Breed Sociaal Loket zij zijn op werkdagen bereikbaar op 0348-559955.