Activiteiten

De activiteiten die georganiseerd worden komen zowel van de pedagogisch werkers als van de kinderen. Elke dag worden er meerdere activiteiten georganiseerd; een balspel in de gymzaal, een knutsel aan de tafel, maar ook het voorlezen van een verhaal, of met elkaar een spelletje doen. De pedagogisch werker speelt in op de behoefte van de kinderen.

Buitenspelen
Buitenspelen is gezond, de kinderen kunnen lekker bewegen, maar het belangrijkste is toch wel…buitenspelen is leuk. Lekker rennen, een spelletje doen…even lekker de wind of de zon, en soms ook de regen op je wangen voelen. We vinden het belangrijk om veel buiten te zijn met de kinderen en streven er ook naar om elke dag meerdere keren naar buiten te gaan met de kinderen. Laarzen en een setje extra kleding zijn bij ons geen overbodige luxe.

Feesten, thema’s en seizoenen
Wij besteden aandacht aan verschillende thema’s zoals Carnaval, Pasen, Halloween, Sinterklaas, Kerst,  maar ook is er aandacht voor de seizoenen. De pedagogisch werkers maken samen met de kinderen de groepsruimte gezellig door het in het thema aan te kleden. Bij het vieren van bovenstaande feesten speelt de geloofsachtergrond van de kinderen geen rol. Kinderen en pedagogisch medewerkers gaan respectvol met elkaar om. Ook het respect voor elkaars geloof en de levenswijze is hierbij belangrijk. Mochten er kinderen zijn die andere specifieke feestdagen vieren en hieraan aandacht willen besteden is hier ruimte voor in de groepen.

Televisie gebruik
De meeste televisiekijkers en spelers van computerspelletjes hebben één ding gemeen. Of ze nu veel of weinig voor het scherm zitten, als ze kijken vinden ze dat leuk en gezellig. En dat is heel duidelijk een positieve invloed van de media. De TV kan bij ons aan in overleg. De televisie kan gebruikt worden voor de Wii, maar ook voor ons Netflix-abonnement en er worden bewuste keuze’s gemaakt wat er met elkaar gekeken wordt en maken we afspraken over de tijdsduur.

Computers, tablets en draagbare spelconsole’s
Het gebruik van een computer is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Op tablets kunnen de kinderen al vaak beter uit de voeten dan hun ouders. De kinderen bij Spot4kids mogen gebruik maken van de Wii. Er worden per keer afspraken over de tijd gemaakt. Soms worden voor de intensiteit en frequentie van het gebruik speciale afspraken gemaakt. Deze zijn bekend bij de pedagogisch werkers en bij de kinderen. De pedagogisch werkers zullen het gebruik van multimedia niet stimuleren of onnodig aanbieden.

Kleding en schoeisel
Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich er niet om hoeven te bekommeren dat hun kleren vies kunnen worden, wanneer ze buiten spelen. Rennen, uitglijden tijdens voetballen, in de zandbak spelen, hutten bouwen enzovoorts zijn activiteiten waarbij kinderen vies kunnen en mogen worden. Mocht u als ouder hier problemen mee hebben kunnen we een setje buitenspeelkleding bij Spot4kids neerleggen zodat er omgekleed kan worden. Spot4kids kan niet voor eventuele onherstelbare schade aan kleding of schoeisel aansprakelijk gesteld worden.

De kinderen mogen bij Spot4kids kiezen of ze op schoenen of blote voeten lopen. Dit om uitglijden te voorkomen. In de speelzaal kunnen de kinderen kiezen of ze op blote voeten of gymschoenen lopen. De gymschoenen mogen bij ons in de schoenenbak blijven. Indien het lekker zomerweer is kunt u uw kind zwemkleding meegeven en als het wat kouder is zijn handschoenen, een muts of sjaal ook fijn om mee te geven.